SVIATOK JEDLA – Fašiangy


SVIATOK JEDLA – Fašiangy

Okrem „svetových“ komerčných sviatkov ako Halloween a Valentine´s day máme našťastie aj tie naše – slovenské. Jedným z nich sú Fašiangy.

Dozvedáme sa o nich z písomností už z trinásteho storočia. Naši predkovia sa na bujaré oslavy, ktoré začínali po Troch kráľoch a končili Popolcovou stredou, veľmi tešili. Každý sa snažil užiť si tieto krátke chvíle ako najlepšie vedel, či už veselými zábavami a tancovačkami alebo dobrým jedlom a pitím.

Fašiangy boli  obdobím zimy, kedy sa menej pracovalo na poli a komory boli zásobené mäsom zo zabíjačiek.  Najmä s blížiacim sa koncom fašiangov a nasledujúcim predvianočným pôstnym obdobím sa v domácnostiach aj krčmách hojne jedlo, pilo a radovalo. Preto boli fašiangy oficiálne považované za sviatok jedla.

Pokračujme spoločne v slovenských tradíciách a príďte k nám ochutnať naše inovatívne fašiangové menu. V ponuke od 14.2.2017 do 28.2.2017. 

Dobrú chuť!

Cena 3-chodového menu 18,90 €

Kedy: 14.2.2017 až 28.2.2017 v čase obeda (11:00-14:30) a večere (18:00-21:30).



predjedlo

Huspeninka – paprčky & kolienka

(dochutená kyslou a nakladanou pečenou cibuľkou, drvenými oškvarkami, kúsky pečenej koreňovej zeleniny a k tomu chlieb s pažítkou a chrenom)

Hlavne jedlo

Pečené bravčové klobásky

(zemiakové pyré, bryndza, jus z pečenej cibule, chrumkavé kúsky prasiatka – domáce oškvarky)

dezert

 

Tvarohové fánky s malinovým jogurtom

(k tradičným fánkam pridáme zmrznutú čokoládu a chrumkavé maliny)

Fašiangy 2017 !