SVIATOK JEDLA – Fašiangy

Okrem „svetových“ komerčných sviatkov ako Halloween a Valentine´s day máme našťastie aj tie naše – slovenské. Jedným z nich sú Fašiangy.
Dozvedáme sa o nich z písomností už z trinásteho storočia. Naši predkovia sa na bujaré oslavy, ktoré začínali po Troch kráľoch a končili Popolcovou stredou, veľmi tešili. Každý sa snažil užiť si tieto krátke chvíle ako najlepšie vedel, či už veselými zábavami a tancovačkami alebo dobrým jedlom a pitím.
Fašiangy boli obdobím zimy, kedy sa menej pracovalo na poli a komory boli zásobené mäsom zo zabíjačiek. Najmä s blížiacim sa koncom fašiangov a nasledujúcim predvianočným pôstnym obdobím sa v domácnostiach aj krčmách hojne jedlo, pilo a radovalo. Preto boli fašiangy oficiálne považované za sviatok jedla.
Pokračujme spoločne v slovenských tradíciách a príďte k nám ochutnať naše inovatívne fašiangové menu. V ponuke od 14.2.2017 do 28.2.2017.
Dobrú chuť!
Cena 3-chodového menu 18,90 €
Kedy: 14.2.2017 až 28.2.2017 v čase obeda (11:00-14:30) a večere (18:00-21:30).
predjedlo
Huspeninka – paprčky & kolienka
(dochutená kyslou a nakladanou pečenou cibuľkou, drvenými oškvarkami, kúsky pečenej koreňovej zeleniny a k tomu chlieb s pažítkou a chrenom)
Hlavne jedlo
Pečené bravčové klobásky
(zemiakové pyré, bryndza, jus z pečenej cibule, chrumkavé kúsky prasiatka – domáce oškvarky)
dezert
Tvarohové fánky s malinovým jogurtom
(k tradičným fánkam pridáme zmrznutú čokoládu a chrumkavé maliny)