Zimný festival jedla 2017

Slovensko je plné pestrých chutí a krásnych miest aj počas zimných mesiacov. Upriamiť na to pozornosť sa rozhodli organizátori Gurmán festov v Bratislave a v Košiciach a od 13. januára do 15. februára 2017 pripravili v TOP reštauráciách po celom Slovensku už piaty ročník výnimočnej akcie ZIMNÝ FESTIVAL JEDLA.
Festivalové menu pozostáva z troch jedál: Naše ikonické jedlo – charakterizujúce danú reštauráciu Chute regiónov – s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín Recepty našich mám – podľa rodinného receptu s dlhoročnou tradíciou.
Táto výnimočná gastronomická udalosť umožní každému, kto má záujem o kvalitnú gastronómiu, navštíviť tie najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie Slovenskej republiky, a to za naozaj symbolické ceny.
F E S T I V A L O V Á P O N U K A
1. Chute regiónov
Údený pstruh na slame s chrenovou a paprikovou majonézou, studené uhorky, kaviár zo pstruha, blina s bylinkami
2. Naše ikonické jedlo
Glazovaný, pomaly pečený bravčový bôčik na pyré z Beluga šošovice, slaninový púder, krém z pečeného cesnaku s kyslou smotanou, zemiaková bublanina
3. Recepty našich mám
Kulajda so sušenými hubami, pečenými zemiakmi, strateným vajíčkom a čerstvým kôprom, zvýraznená novou chuťou, ktorá nesmierne pristane tejto klasike. Kvalitný olej z bielej hľúzovky
Niečo navyše (pri objednávke 3-chodového menu)
Maková pena s flambovanými slivkami a karamelizovanými mandľami.